Bruno Barat

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamBruno Barat
BeroepDanser, Choreograaf
DisciplineDans
TrefwoordenBallet

http://mediaserver.tin.nl/getmedia.php?s=Repro-50xxx1263.0020-2&b=400

V.l.n.r. Gunilla Verbeke, Barbara Meneses Gutiérrez, Bruno Barat, Kitty Courbois, Renée Fokker, Bertha Bermúdez Pascual, Cas Enklaar, Nicola Monaco, Dragan Bakema in Teorema, Toneelgroep Amsterdam 2003. Foto: Chris van der Burght. Collectie TIN.

Biografie

Bruno Barat is een Franse danser. Hij studeerde klassiek ballet aan het Conservatoire Nationale te Straatsburg en was voorts als danser verbonden aan Het Nationale Ballet in de jaren 1971 tot en met 1998. Vanaf 1985 danste hij in de solistenrangen. Hij danste een breed repertoire maar was met name bijzonder in de eigentijdse creaties van Toer van Schayk, Rudi van Dantzig en Hans van Manen. Gedurende de laatste 7 jaren van zijn verbintenis met HNB ontwikkelde hij zich eveneens als choreograaf.

Na zijn actieve danscarrière studeert hij kunstgeschiedenis en geeft hij balletlessen aan diverse instituten.

Bruna Barat was bestuurlijk actief in de danswereld en was o.a. jurylid voor de Nederlandse Dansdagen en lid van de Cie. van Advies van de Theaterschool van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Thans heeft hij een kunstgalerij, zie [[1]]

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van hem

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd voor het decor

Idem voor de kostuums

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners