Boris Christoff

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamBoris Christoff
Geboren
De datum "1914" kon niet verwerkt worden.
[[1914|1914]]
BeroepOperazanger

Boris Christoff (Bulgaars: Борис Христов) (Plovdiv, 18 mei 1919Rome, 28 juni 1993) was een Italiaans operazanger (bas) van Bulgaarse afkomst.

Biografie

Als jongeling zong hij in het koor van de Alexander Nevski-kathedraal in Sofia (Bulgarije).

Hoewel hij eind jaren '30 afgestudeerd was in rechten en aan een juridische carrière was begonnen, bleef hij daarnaast zingen als solist in bovengenoemd koor en hij was daarin zo succesvol dat hem in 1942 een beurs werd aangeboden om verder zang te studeren in Italië. Hij vertrok nog datzelfde jaar naar Italië. Zijn officiële debuut beleefde hij in 1946 in Reggio Calabria als Colline in La bohème van Puccini.

Hij was befaamd om zijn vertolking van koning Philips II in Verdi's opera Don Carlos en in de titelrol van Moessorgsky's opera Boris Godoenov over het leven van de gelijknamige tsaar.

Externe links

bg:Борис Христов da:Boris Christoff de:Boris Christow en:Boris Christoff es:Boris Christoff fr:Boris Christoff he:בוריס כריסטוף it:Boris Christoff ja:ボリス・クリストフ mk:Борис Христов pt:Boris Christoff ru:Христов, Борис sv:Boris Christoff

Biografie

Theater/Dans

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners