BonteHond

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamBonteHond
Opgericht2005
TrefwoordenJeugdtheater, Productiehuis
 Website

Informatie

BonteHond is de naam van een toneel- en mimeorganisatie die 1 augustus 2005 van start is gegaan als theater- & productiehuis in Almere, met financiering door het Ministerie OCW, de provincie Flevoland en de gemeente Almere

Als productiehuis bood BonteHond nieuwe theatermakers (regisseurs / acteurs / schrijvers ) de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen en een volwaardige jeugdtheaterproductie te maken. In de huidige constructie (sinds augustus 2012) is BonteHond geen productiehuis meer en is voornamelijk een jeudgtheatergezelschap.

Vanaf het begin van BonteHond in 2005 is Noël Fischer de artistieke leider en regisseur van BonteHond. Zij maakte jeugdtheaterproducties voor uiteenlopende leeftijden, onder meer: Mijn vader is een indiaan (8)+, PEER (4+), Liggen op je Rug (5+), Spoonface (10+), Watou (4+), Koolzaad (9+), Harig Hondje (2+) en Opstand van de nerds (9+). Ook ontwikkelde zij installaties zoals Het gebreide Huis (HOME) en De Knuffelautomatiek. Vanaf 2013 maakt zij de overstap naar het het nieuwe Jeugdtheatergezelschap NTJong in Den Haag. In 2013 markeert haar laatste voorstelling bij BonteHond - een coproductie met NTJong - ZEBRA ZEBRA (5+) haar overstap.

Sinds maart 2013 is René Geerlings de nieuwe artistiek leider van het nog relatief jonge BonteHond.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die onder de naam van deze organisatie als producent in première zijn gebracht, al of niet in samenwerking met andere theaterorganisaties en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners