Bob Peters

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Bob Peters (1899-1965) studeerde na zijn gymnasiumopleiding (Staatsexamen) rechtswetenschappen in Amsterdam en kwam via Louis Bouwmeester in 1921 bij Haarlems Toneel. Hij ging een jeugdtoneelgezelschap leiden (ook in samenwerking met Dick van Peursen sr., 1922/23) en zingen bij De Haghezangers o.l.v. Louis Bouwmeester jr., met het resultaat dat hij in 1927 administrateur en manager werd bij de Bouwmeester Revue. Dezelfde functies bekleedde hij vanaf 1928 bij de Italiaanse Opera; in 1930 werd hij directeur van het Nieuwe Nederlandsche Operettegezelschap, een jaar later van het Rembrandttheater in Utrecht. Van 1934 tot 1940 had hij de leiding van de Nationale Revue. Als uitvoerend artiest was zijn loopbaan dus van korte duur. Na de oorlog (in die jaren bracht hij blijspelen met "De Kluchtspelers" o.l.v. Kees van Dam) vormde hij met mr. J. de Blieck de "N.V. Internationale Theaterproducties" en haalde als zodanig vele beroemde sterren naar Nederland, o.a. Rosario en Antonio, Katherine Dunham, Josephine Baker, Edith Piaf, Ballet Marquis de Cuevas, Wiener Burgtheater, Opera van Peking, Porgy and Bess.

Trivia

Hij was gehuwd met Clairette Hammé.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Bronnen


Rob Peters (1899-1965) was een Nederlandse impresario. Hij studeerde aanvankelijk rechten,

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners