Bettina Berger

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamBettina Berger
Geboren25 mei 1967
Dordrecht
BeroepActrice

Bettina Berger (Dordrecht, 25 mei 1967) is actrice.

Biografie

Bettina heeft de Mavo gedaan. Na een jaar toneelschool in Nederland stapte ze in 1986 over naar de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen, waar ze vier jaar later haar diploma behaalde. Na haar opleiding speelde ze bij verschillende theatervoorstellingen zoals Yvonne, Liefdeskomedie en Rosa Fidelia.

Later stapte ze over naar televisieseries. Zo speelde ze in de NCRV-serie Ha die pa en de VARA-serie 12 steden, 13 ongelukken.

Vanaf 1994 tot 2005 vertolkte ze de rol van Renee Couwenberg (gynaecologe) in de soapserie Onderweg naar morgen.

Later is ze nog een paar keer in een gastrol op TV te zien geweest. In 2007 speelde ze namelijk een gastrolletje als lerares Duits in de jeugdserie SpangaS en begin 2008 speelde ze nog een gastrolletje als verpleegster in een ziekenhuis in de jeugdserie van Nickelodeon, Het huis Anubis, nu speelt ze geen gastrol meer maar de moeder van Sterre in de totaal vernieuwde jeugdserie: Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard. In aflevering 16 van Gooische Frieten speelde ze een gastrol als Duitse klant.

Ze is getrouwd en heeft twee kinderen.

Theater/Dans

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: Alle voorstellingen van Bettina Berger

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners