Bert Kommerij

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamBert Kommerij
Geboren
De datum "20 juni 1964, Nes, Ameland." kon niet verwerkt worden.
20 juni 1964, Nes, Ameland.
BeroepToneelschrijver, Regisseur

Biografie

Bert Kommerij is schrijver en regisseur en werkzaam als programmamaker radio/internet bij de RVU/ NTR (2000-2014). Specialiteit: hoorspelen, films.

Hij studeerde in 1990 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, faculteit theater, werkte vervolgens twee jaar in de horeca als ober, schreef drie toneelstukken, twee novelles en negentig columns voor De Recensenten, NPS, Radio 1. Voice-over voor diverse radio/tv documentaires en hoorspelen. Tussen 1993/99 programmamaker/redacteur bij de Human (De Verbeelding), NPS (Radio Uit) en Vara (Ophef en Vertier). Sinds 2001 is hij part-time schrijver/regisseur van hoorspelen bij de NTR, waaronder Familie Holland (Prix Europa 2003) en Kant B (New York Radiofestivals 2005.)

Werk werd vertaald en uitgezonden in Frankrijk, Finland en Estland. Produkties komen tot stand in nauwe samenwerking met acteurs, auteurs, musici en het Mediafonds. Internet wordt optimaal benut en ingezet tijdens ontwikkeling en distributie van projecten.


  • Lid Nieuw Akademia sinds 2007.
  • Lid Expertcircle Hogeschool Amsterdam Nieuws en Media.
  • Voorzitter Stichting Grenzeloos Geluid.

Theater/Dans

Zie Auteur Bert Kommerij

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners