Ber Hulsing

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamBer Hulsing
Volledige naamHulsing, Berend
Geboren28 augustus 1907
Enkhuizen
Overleden7 april 1980
Amsterdam
BeroepSchrijver, Criticus
TrefwoordenCabaret

Biografie

Ber Hulsing (1907) is een Nederlands tekstschrijver en theatercriticus. Hij vervulde aanvankelijk enkele administratieve functies, was ontwerper in de reclamesector en kreeg bekendheid als tekenaar. In de oorlog was hij zeer actief in het verzet in de Zaanstreek en de illegale pers, o.a. bij de opbouw van De waarheid, waarvoor hij ook na de oorlog nog als journalist werkte. In die tijd begon hij ook naam te krijgen als cabaretier. Na de oorlog werkt hij als tekstschrijver en uitvoerend artiest o.m. met zijn vrouw Uut Hulsing, Jan Musch in het politieke GG Cabaret.

Sinds 1966 was hij eerst als filmrecensent en later ook als theatercriticus verbonden aan het dagblad Trouw. Ber Hulsing overleed op 7 april 1980. (Bron Nederlands Theaterjaarboek). Na het overlijden van Uut Hulsing in 1970 trouwde hij met Tineke van Leer.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor het schrijven van de liedteksten

Idem voor de muziek

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners