Beppie Nooy

Uit TheaterEncyclopedie
(Doorverwezen vanaf Beppie Nooij)
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Beppie Nooy (ook wel: Beppie Nooy jr., dochter van Beppie Blaaser) speelde aanvankelijk kleine rollen bij de gezelschappen van Louis de Vries, Herman Bouber en Johan Boskamp. Na de oorlog werkte ze bij de Snip en Snaprevue van René Sleeswijk, bij Wim Sonneveld en bij Toon Hermans.

In 1953 nam zij de zakelijke en artistieke leiding over van het gezelschap van haar vader Jan Nooy dat zij later het Amsterdams Volkstoneel noemde. Met dit gezelschap bracht zij vele stukken die zij regisseerde en waarin zij zelf vaak hoofdrollen speelde: De voddenraper van parijs van Felix Pyat, De Jantjes van Herman Bouber, Op hoop van zegen van Herman Heijermans Irma la Douce van Breffort en Monnot, Oranje Hein, Het kind van de buurvrouw en Als je lacht dan ben je rijk van Herman Bouber en de musical Gypsy van Arthur Laurents.

Haar bekendste creatie was de titelrol in Rooie Sien dat ruim 1300 voorstellingen beleefde en dat in het afgelopen seizoen opnieuw vierde in januari van dit jaar haar 35-jarig jubileum als actrice en het 25-jarig bestaan van het Amsterdams Volkstoneel

Theater/Dans

Een overzicht van voorstellingen die met Beppie Nooy jr. als actrice in première zijn gegaan en voorzover geregistreerd in deze Theaterencyclopedie.

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners