Benny Vreden

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamBenny Vreden
Volledige naamRoelofs Benoni
Geboren17 februari 1913
Amsterdam
Overleden25 januari 1975
Loosdrecht
BeroepCabaretier, Zanger, Componist
TrefwoordenCabaret

Biografie

Benny Vreden (1913-1975) is een Nederlandse zanger, cabaretier en componist. Hij trad vanaf 1938 op met eigen cabaretprogramma's. Vooral na de oorlog kreeg hij grote bekendheid door zijn pedagogische kinderliedjes als "De politie is mijn beste kameraad" en "Moeder, mag ik een snoepje", en de in het begin van de vijftiger jaren geschreven radioserie "Barend Bluf", die zeer populair werd (1953-1960). Hiermee trad hij ook in het land op. Hij schreef een musical, "Waterproef", richtte een grammofoonplatenmaatschappij op, die zich voornamelijk ging bezighouden met nieuwe liedjes voor de schooljeugd en had de laatste jaren de leiding van Benny Vreden Produkties, ter verzorging van volledige programma's voor feestavonden e.d. Enkele liedjes van zijn hand: "'s Avonds laat op de Brink", "Onze fanfare" en "Heel de wereld", waarmee Corry Brokken in 1958 Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival.

Zie verder wikipedia]

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de muziek

Idem de voorstellingen waarvoor hij geregistreerd werd als producent onder de naam Cabaret Benny Vreden

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners