Benny Ludemann

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamBenny Ludemann
Geboren27 januari 1942

Biografie

  • opleiding: conservatorium Tilburg en Amsterdam, hoofdvakken fluit en klassiek gitaar.

Wat betreft klassieke muziek was Benny Ludemann zijn gehele werkzame leven gitarist, mandolinist, en banjospeler van nagenoeg alle professionele symfonieorkesten waaronder Het Kon. Cocertgebouw Orkest, waarmee hij een tournee naar Amerika maakte.

Als promotor van de Mandoline werd in 1991 dit instrument, door toedoen en overtuiging van Benny Ludemann, een volwaardig hoofdvak aan het Conservatorium. Hiervoor werd hij in 2000 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Sinds 1964 is hij dirigent van het bekende Mandoline-Orkest "Estrellita".

Theater

Een overzicht van de voorstellingen waar hij aan meewerkte als muzikant, voorzover geregistreerd in de Productiedatabase, zie voorstellingen

Idem als dirigent zie voorstellingen

Overig

Werkzaam geweest als docent Gemeentelijke Muziekschool Breda, Hoofdvakdocent Mandoline, Conservatoria van Amsterdam en Tilburg. Free Lance muzikant bij alle platenstudio's, radio en TV producties. Bijna 40 jaar tournee met een groot aantal bekende Nederlandse Artiesten waaronder o.a. Toon Hermans, Robert Long, Conny Stuart, Jenny Arean, Sylvia de Leur, Marie-Cécile Moerdijk e.a. Met het toemalige zeer bekende tango-rumba orkest "Malando" maakte hij in 1975 een trip van een maand door geheel Japan.

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners