Ben Rowold

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Ben Rowold (1937-1984) was een Nederlandse cabaretier en tekstschrijver. Hij begon in 1957 in een cabaretgezelschapje o.l.v. Doreen van Oven en was met Kees Bergman en Eric Herfst oprichter van het Cabaret Lurelei. Zij gingen in januari 1958 van start in "Het Behouden Huis" aan de Kromme Waal in Amsterdam, maar kregen pas grote bekendheid na de komst van Jasperina de Jong. Ben Rowold schreef in de eerste Lurelei-jaren de meeste teksten, werkte tot 1964 ook als uitvoerend artiest mee, maar trok zich daarna terug uit het vak. Hij stierf alleen en werd twee dagen na zijn dood pas gevonden.

Theater

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de samenstelling van een voorstelling door hem

Idem voor de vertaling

Idem voor de muziek

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners