Belinda Meuldijk

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Belinda Meuldijk (foto Roel Wijnants)

Belinda Meuldijk (Oostvoorne, 7 januari 1955) is een Nederlands actrice en tekstschrijfster.

Biografie

Meuldijk, dochter van Wim Meuldijk, de schrijver van Pipo de clown, werd bekend bij het grote publiek door haar rol Esther in de film Soldaat van Oranje.

In 1979 nam ze een single op getiteld "The Last Disco". De single werd geen hit.

Als tekstschrijver heeft ze veel bijgedragen aan het repertoire van haar ex-eega Rob de Nijs. In de jaren '80 en '90 werkte ze veel samen met componist en arrangeur Gerard Stellaard. Meuldijk schreef onder andere de hits "Hou me vast" (1981), "Alles wat ademt" (1985) en "Banger hart" (1996). Voor "Lat" (1983) ontving ze de Louis Davidsprijs.

In 1997 dook Belinda Meuldijk op in de tv-soap Goede tijden, slechte tijden. Na enkele afleveringen verdween ze echter alweer uit de serie.

Meuldijk zet zich al jaren in voor dieren, in het bijzonder voor Peoples Animal Welfare Society (PAWS). Hierover maakte zij vier films die door de TROS werden uitgezonden. Voor de Europese verkiezingen 2004 en de Tweede Kamerverkiezingen 2006 stond ze als lijstduwer op de lijst van de Partij voor de Dieren.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan waarbij zij in de Productiedatabase geregistreerd werd als auteur

Idem voor de bewerkingen van bestaande teksten en stukken

Idem voor het schrijven van de liedteksten

Idem voor het decor

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners