Beleid & Management

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


De wijze waarop de besturen en leiding van een organisaties hun doelen formuleren en deze in de maatschappij weten te realiseren, kan men aanduiden met de woorden beleid & management. Onder dit begrip kunnen echter zeel veel meer specifieke deelbegrippen begrepen worden

In de wereld van de podiumkunsten verdeeld men het begrip beleid vaak in artistiek beleid en zakelijk beleid en het begrip management wordt vaak toegespitst op een bepaald deelgebied van het beleid, danwel bepaalde uitvoerende taalgebieden.

Beleid van besturen en leidinggevenden in de organisaties en instellingen in de podiumkunsten is in Nederland vaak mede afhankelijk van beleid van overheden, o.a. omdat relatief een groot percentage van de financiering van gezelschappen in de podiumkunsten gevormd wordt door subsidies van overheden en zij daaraan voorwaarden verbinden.

Zie voor de nadere onderverdelingen: Categorie:Beleid & Management

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners