Beatrix Theater, Utrecht

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Utrecht jaarbeursplein beatrixtheater.jpg
NaamBeatrix Theater, Utrecht
PlaatsUtrecht
TypeTheatergebouw
 Website

Jaarbeurstheater werd Beatrix Theater

In 1968 werd dit theater gebouwd als onderdeel van het Jaarbeurscomplex aan het Jaarbeursplein 1 in Utrecht. Het werd tevens gebruikt als congreszaal. De exploitatie was in handen van de Jaarbeurs.

In 2002/2003 werd het in opdracht van Joop van den Ende Theaterproducties BV, de nieuwe exploitant, naar ontwerp van architect Arno Meijs, gerenoveerd en uitgebreid. "Beatrix Theater" werd de nieuwe naam.

De zaal met orkestbak en een balkon heeft 1528 zitplaatsen in amfiopstelling. Het lijsttoneel heeft een opening van 13,60 meter breed en 5,50 meter hoog. Het toneel zelf is 24 meter breed, 17,50 meter diep en 15 meter hoog. Er worden voornamelijk groot gemonteerde musicals in serie gebracht.

Premieres

Zie Alle Premieres van het Beatrix Theater, Utrecht

Zie ook Premieres Jaarbeurs, Utrecht

Externe Links

Bronnen

  • Productiedatabase
  • Theaters in Nederland sinds de zeventiende eeuw. Redactie Bob Logger, Eric Alexander, Menso Carpentier Alting, Nico van der Krogt, Nathalie Wevers. Theater Instituut Nederland, 2007

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners