Beate Borrmann

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamBeate Borrmann
BeroepKostuumontwerper


Beate Borrmann is een Duits kostuumontwerpster.

Biografie

Beate Borrmann studeerde mode, kostuum- en decorontwerp in Berlijn, Sint-Petersburg en Krakau. Naast haar werk als assistent kostuum- en decorontwerper bij de Schaubühne am Lehniner Platz, Staatsoper Unter den Linden (beide in Berlijn) en Kleist-Theater Frankfurt/Oder, maakte ze ook eigen ontwerpen.

Vanaf 2003 werkt de Duitse ontwerpster regelmatig samen met Sasha Waltz. Ze creëerde de kostuums voor Gezeiten, Dialoge 06 – Radiale Systeme en Jagden und Formen (Zustand 2008). In samenwerking met Hussein Chalayan en Sasha Waltz ontstonden de kostuums voor de choreografische opera Passion (Parijs). In 2012 ontwierp Beate Borrmann de kostuums voor gefaltet en MusicTanz – Carmen, in 2013 die voor Dialoge 2013 − Kolkata (India).

In 2014 ontwierp zij de kostuums voor Orfeo bij De Nationale Opera in Amsterdam.

Theater/Dans

Voor een overzicht van de voorstellingen in Nederland waarvoor Beate Borrmann de kostuums ontwierp zie: Kostuums Beate Borrmann

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners