Bastiaan Ragas

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamBastiaan Ragas
Geboren30 juni 1971
Lisse
BeroepActeur, Zanger

Bastiaan Johannes Ragas (Lisse, 30 juni 1971) is een Nederlands zanger en musicalacteur. Ragas werd geboren in Lisse, waar hij gedurende zijn jeugd heeft gewoond met zijn ouders en 2 oudere broers; Jeroen en Roef. De in 2007 overleden Roef was eveneens een bekend acteur.


Biografie

Al op jonge leeftijd was Ragas bezig met muziek, hij nam piano- en gitaarlessen en had een eigen bandje op de middelbare school. Na de middelbare school trok hij ook rond met Up With People.

Daarna zat hij in een van de populairste boybands van de jaren 90, Caught in the Act. In Nederland bleef het succes steken bij een paar hitjes, maar in Duitsland, Oostenrijk, Azië en Australië was de band een groot succes. Ze hebben meer dan 15 miljoen platen verkocht.

Na het uiteenvallen van Caught in the Act maakte Ragas in 2000 zijn eerste soloalbum, Tomorrow is Looking Good.

Ragas speelde vanaf 21 oktober 2000 de hoofdrol, Radames, in de musical Aïda. Voor die rol ontving hij de John Kraaijkamp Musical Award voor de 'Beste mannelijke hoofdrol'. Tussendoor vertolkte hij ook nog een van de hoofdrollen in de SBS serie Trauma 24/7. Daarna speelde hij in de musical De 3 Musketiers de hoofdrol als d'Artagnan, waarvoor hij een nominatie voor 'beste mannelijke hoofdrol' bij diezelfde awards kreeg.

Tijdens de 3 Musketiers beëindigde Ragas zijn negenjarige relatie met Laura Vlasblom. Met haar heeft hij ook een zoontje. Tijdens de 3 Musketiers kreeg hij een relatie met Tooske Breugem die eveneens een rol in die musical speelde.

Verder werkte Ragas mee aan Musicals in Ahoy 1 en 2, en bij 2 liet hij ook zijn nieuwe single Unbelievable horen die hij voor Breugem geschreven heeft. Het nummer is ook onderdeel van de cd Outragas die 20 mei 2005 uitgekomen is. In 2004 zat Bastiaan in de jury van Popstars-The Rivals en werd hij door de Beau Monde uitgeroepen tot 'man of style' 2004.

Verder heeft hij samen met Tooske Breugem stemmen ingesproken van de film Sinbad, is hij met een klein rolletje te zien in de film Floris en speelt hij een hoofdrol in de Friese film De Sportman van de Eeuw én een hoofdrol in de met een Gouden Kalf bekroonde telefilm 'Escort'. In 2009 te zien met een hoofdrol in de kinderbioscoopfilm 'De indiaan'.

Eind 2006 nam Bastiaan deel aan het programma Dancing with the Stars van RTL 4. Hij vormt een danspaar met Julie Fryer. Hij eindigt uiteindelijk als tweede.

Op 16 maart 2007 verscheen het nieuwe album ZIN. Speelde een hoofdrol in de 'Roadmusical' Route 66, presenteerde het populair wetenschappelijk programma 'Eyeopener' bij Veronica. Vanaf september 2008 als gastheer/hoofdrolspeler in de nieuw geschreven 'Dinershow of Dreams'.

Sinds halverwege 2010 is Bastiaan ook de mannelijke Stem van Radio 2, hij is te horen in jingles en aankondigingen op deze zender.


Theater/Dans

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: Alle voorstellingen van Bastiaan Ragas

Film

TV

Overig

Singles

Single(s) met hitnoteringen in
de Nederlandse Top 40
Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Alles 2003 1-2-2003 2 10 met Tooske Breugem
Unbelievable 2004 3-7-2004 tip 30
Dit is mijn stad 2007 3-3-2007 19 3
1000 Manieren 2007 2007 tip 30
Mama 2009

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners