Bas Heerkens

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamBas Heerkens
BeroepActeur

Biografie

Bas Heerkens speelde op elfjarige leeftijd de rol van Adriaan de speelman in de kindermusical Tumtum en de Gouden Roos. Deze ervaring liet hem niet meer los. Op de middelbare school greep hij dan ook elke kans aan om mee te doen aan een musical, cabaret- of toneelvoorstelling.

Bas volgde de Kleinkunstacademie in Antwerpen waar hij in 1991 afstudeerde. Daarna speelde hij bij gezelschappen als het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, de Internationale Nieuwe Scene Antwerpen, NTG Gent, Stella Den Haag, De Paardenkathedraal Utrecht, Toneelgroep Het Volk, Joop van den Ende Theaterproducties, Toneelschuur Haarlem, en het sportpaleisspektakel Walking with Dinosaurs van het prestigieuze Creature Company Australie.

In 2013 was hij te zien als Godfried Bomans in het gelijknamige toneelstuk, en speelt dit nog steeds, in monoloogvorm, op scholen en bij mensen thuis.

Daarnaast verleende Bas zijn medewerking aan verschillende tv-series, radio- en televisiecommercials.

Theater/Dans

Zie Voorstellingen van Bas Heerkens

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners