Bas Grevelink

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamBas Grevelink
Geboren12 november 1963
Noordwijk
BeroepActeur, Cabaretier
TrefwoordenCabaret
IMDb-profiel

Bas Grevelink (1963) is een Nederlands acteur, zanger en stand-upcomedian.

Grevelink studeerde korte tijd rechten in Amsterdam, maar realiseerde al gauw dat zijn hart meer bij acteren lag. Hij werd aangenomen op de Toneelacademie Maastricht, waar hij na een jaar werd ingelijfd bij theatergroep De Nieuw Amsterdam.

Begin jaren negentig was hij een van de eerste comedians die zich aansloten bij Comedytrain, Nederlands eerste comedygezelschap, dat een podium biedt ter ontwikkeling van nieuw komisch talent. Hij neemt geregeld de taak van Master of Ceremony op zich in Comedytrains thuishonk Toomler.

Daarnaast speelt Grevelink in de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat de rol van Simeon, een broer van Joseph, en ook de rol van Jakob is al enkele malen door hem vertolkt. Bas begeleidt bovendien samen met zijn broer Ralf het publiek van de meezingshow 'Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben', waarmee ze samen door het land toeren.

Zie verder ook wikipedia.

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem de voorstellingen waarvoor hij geregistreerd werd als producent, samen met zijn broer Ralf Grevelink onder de naam Bas & Ralf Grevelink.

Bas Greveling heeft een tweeling broer Ralf Grevelink, die eveneens acteur en cabaretier is.

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners