Bart Römer

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamBart Römer
Geboren20 augustus 1957
Amsterdam
BeroepActeur

Biografie

Bart Römer (Amsterdam, 20 augustus 1957) is een Nederlandse televisieproducent, toneelspeler, columnist en schrijver van hoorspelen en een kinderboek.

Römer is een zoon van de acteur Piet Römer (1928) alsmede een broer van televisieproducent Paul Römer (1962), acteur Han Römer (1948) en acteur Peter Römer (1952). Hij speelde lange tijd toneel en schreef hoorspelen en columns. Tegenwoordig maakt en produceert hij televisieprogramma's. Hij was betrokken bij het bedenken van het concept wat later de televisieprogramma's Big Brother en De Gouden Kooi zou opleveren. Ook is hij docent bij verschillende media-opleidingen. In april 2006 verscheen van hem het jeugdboek De Veenheks. Hij speelde ook in de series Medisch Centrum West en Spijkerhoek. Bart Römer is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Amsterdam.

Theater/Dans

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: Alle voorstellingen van Bart Römer

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners