Barrie Stevens

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Barrie Stevens (Londen, 11 juni 1943) is een Engelse choreograaf, regisseur en acteur die in Nederland werkt en woont. Stevens is bekend geworden door de kinderseries Ja zuster, nee zuster (als Bobbie, een van de Jonkies) en Ti-ta-tovenaar (als tovenaarsleerling Kwark). Hij maakte in Nederland de spreuk "Vooral doorgaan!" bekend als jurylid in de Soundmixshow. Stevens was lange tijd de levenspartner van Leen Jongewaard.

Biografie

Stevens was artistiek directeur van de musicalopleiding van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Vanwege het bereiken van de 65-jarige leeftijd legde hij deze functie in juni 2009 neer. Hij leidde tevens zijn eigen Musical Academy in Holland. Stevens verleende zijn medewerking bij diverse succesvolle musicals.

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden.

Idem de voorstellingen met een choreografie van hem

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de kostuum

Idem de voorstellingen waarvoor hij geregistreerd werd als producent

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners