Barbara Leach

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamBarbara Leach
BeroepDanser

Biografie

Barbara Leach is een Amerikaanse danser, die in 1978 bij Het Nationale Ballet kwam dansen. Tot en met 1990 danste zij een breed repertoire en werkte met alle belangrijke choreografen. In die periode was zij ook actief als choreograaf en maakte voor het Workshop programma van HNB in 1985 'Study for Strings'

Tijdens haar loopbaan, was Barbara eveneens actief als lid en later voorzitter van de Ondernemingsraad alsmede lid van het bestuur van het pensioenfonds van HNB.

Na haar dansloopbaan ging Barbara studeren: Associate Public Adminstration en Bestuurskunde / Nederlands Recht aan de Open Universiteit Nederland en voltooide deze studie in 2000.

In 2003 trad zij in dienst van de Vereniging Nederlandse Theatergezelschappen (VNT) en werd Algemeen secretaris van de Vereniging van Werkgevers kunst en Cultuur (VWG), en vervulde beide functies tot en met 2008. In 2009 werd zij aangesteld als de pensioenspecialist van het CMHF, de centrale voor Middelbare en Hogere Functionarissen bij Overheid, Onderwijs, Bedrijven en Instellingen, tevens bestuurslid van het Pensioenfonds Cultuur en nam een jaar later ook zitting in de Werkgroep Pensioen van de vakcentrale MHP.

Barbara Leach begon haar opleiding tot danseres aan Balanchine's American School of Ballet in 1996 en sloot die af in 1977, waarna zij naar Europa kwam aangetrokken door " de blauwe ogen van Rudi van Dantzig", zoals ze ooit eens verklaarde. In 1987 huwde zij met kunstpromotor Freek Bloemers; zij kregen drie kinderen.

Theater/Dans

Zie Alle voorstellingen van Barbara Leach

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners