Ballett Frankfurt

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamBallett Frankfurt
Vroegere naamBallett der Städtischen Bühnen Frankfurt
Latere naamThe Forsythe Company
Opgericht1984
Opgeheven2004
DisciplineDans
TrefwoordenBallet, Moderne dans

Informatie

Ballet Frankfurt werd de naam van balletgezelschap, verbonden aan de Städtische Bühnen Frankfurt en dat in een in 1984, toen de Amerikaans danser en choreograaf William Forsythe de artistiek leider werd. Hij wijzigde de baan van het ensemble, dat eerder bekend stond als Ballett der Städtischen Bühnen Frankfurt. Het gezelschap ontwikkelde zich onder zijn leiding en tot een van de meest vooraanstaande en vernieuwende balletgezelschappen in de wereld.

In 2004 werd het gezelschap echter opgeheven, maar in 2005 starte William Forsythe een nieuw gezelschap onder de naam The Forsythe Company en is te beschouwen als een voortzetting van Ballett Frankfurt.

Zie verder de website van het nieuwe gezelschap.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen, die het gezelschap onder deze naam in Nederland heeft gegeven en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners