Ballets des Champs-Élysées

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamBallets des Champs-Élysées
Opgericht1945
DisciplineDans
TrefwoordenBallet

Informatie

Ballets des Champs-Élysées is de naam van een Frans balletgezelschap opgericht in 1945 door danser/choreograaf Roland Petit en topdanseres Janine Charrat, artistieke leiding was in handen van de librettist Boris Kochno van Les Ballets Russes van Serge Diaghilev. In 1948 verlaat Roland Petit het gezelschap om een eigen groep op te richten met Zizi Jeanmaire als ster, onder de naam Ballets de Paris.

Ballets des Champs-Élysées blijft nog bestaan tot en met 1951, met choreografen als Léonide Massine en David Lichine. In die periode heeft het voorts belangrijke podiumkunstenaars opgeleverd als: Violette Verdi, Jean Babilee, Ethery Pagava en de later beroemde Hollywood ster Leslie Caron.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen van dit gezelschap, die in Nederland te zien zijn geweest en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners