Ballet Moisejev

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Informatie

Ballet Moisejev is de naam van een wereldberoemd dansgezelschap dat sinds 1937 tot in perfectie folkloristisch getinte voorstellingen produceert, geïnspireerd op muziek, zang en dans folklore uit het alle windstreken van het grote Rusland en aangrenzende gebieden.

Het gezelschap kwam voort uit het eerste grote festival in de toenmalige Sovjetunie van nationale dansen, waarvoor Igor Moisejev, een voormalig eerste solist en choreograaf van het Bolshoi Ballet een opdracht kreeg. Op basis van het succes startte hij vervolgens een dansgezelschap met klassiek geschoolde dansers, met het doel het uitvoeringsniveau van de volksdansen danstechnisch op een hoger peil te brengen.

Zie verder de volgende informatie op internet over de de oprichter Igor Moisejev: wikipedia in het Nederlands, uitgebreider in het Engels of op Russiapedia in het Engels.

De website van het gezelschap is alleen beschikbaar in het Russisch.

Voorstellingen

Een overzicht van de voorstellingen die dit gezelschap in Nederland heeft gegeven.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners