Badhuis Theater De Bochel, Amsterdam

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Badhuis Theater.JPG
NaamBadhuis Theater De Bochel, Amsterdam
PlaatsAmsterdam
TypeTheatergebouw

Informatie

Nu: Badhuis Theater.

Het Badhuistheater is een theater op het Boerhaaveplein 28 (1091 AT) in Amsterdam-Oost.

Het theater is gevestigd in het voormalige badhuis uit 1913 en is gelegen tussen de vroegere bierbrouwerij de Amstel en de Amstel Campus van de HvA (vroeger de remise van busmaatschappij Centraal Nederland). In deze voormalige remise was vanaf 1983 de Theaterwerkplaats van de Mobiele Bochel Eenheid, een (straat)theatergroep, gevestigd. Toen rond 1985 de remise werd gesloopt, heeft de theaterwerkplaats onder leiding van theatermaker Michael Manicardi en de Stichting Beheer Badhuis intrek genomen in het toen verwaarloosde badhuis.

Sinds 2010 is het Badhuistheater, naast een multiculturele theaterwerkplaats, een culturele ontmoetingsplaats voor de buurt. Er treden bands op, er zijn theaterstukken te zien en er worden tentoonstellingen gehouden. Daarnaast richt het Badhuistheater zich met haar programmering in toenemende mate op zogenaamde community art. Het gebouw is tot monument verklaard en is met subsidie gerenoveerd. Herstelwerkzaamheden waren er in 2002 voor de kelder en brandtrappen, in 2003 voor het interieur en de elektriciteit, in 2004 voor het dak en de ramen, in 2005 voor het houtwerk.

Premieres

Zie Category:Premieres Badhuis Theater De Bochel, Amsterdam

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners