BARR theatergroep

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamBARR theatergroep
Opgericht1989
DisciplineToneel
TrefwoordenLiterair theater
 Website

Informatie

BARR theatergroep is de naam van theatergroep die ontstond toen de actrices Anna Boelens, Martine Baanvinger en Ragnhild Rikkelman besloten tijdens hun opleiding Theaterdocent/ Theatermaken aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten een eigen theatergroep op te richten. In 1998 werd BARR theatergroep een officiële stichting. Zij vestigden zich in Rotterdam. Sindsdien schrijven, regisseren, maken en spelen deze jonge all-round theatermaaksters hun voorstellingen voor een breed publiek en met veel succes in het professionele en semi-professionele theatercircuit, zowel op bijzondere locaties in Rotterdam (oa. bij Bonheur, Het Droomtheater, in Las Palmas en op Camping Rotterdam) alsmede landelijk in het kleine zalencircuit.

Nadat Martine Baanvinger in 2004 emigreerde naar Nieuw Zeeland bestaat BARR theatergroep uit de artistieke leiding Anna Boelens en Ragnhild Rikkelman.

De voorstellingen van BARR kenmerken zich door een transparante speelstijl. BARR verbindt het politieke met het persoonlijke. Daardoor balanceert ze in haar vorm op de grens van het tragie-komische. De sfeer die gecreëerd wordt, is dan ook intiem en confronterend.

Voorstellingen

Zie Category:Producties BARR theatergroep

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners