Ausdauer

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamAusdauer
Opgericht2011
DisciplineMuziektheater
 Website

Informatie

Ausdauer is de naam van een muziektheater gezelschap, opgericht in 2011 Voorstellingen van Ausdauer worden in samenwerking met gastspelers uit diverse richtingen van de podiumkunsten gemaakt en gespeeld. Muziek, zowel geïmproviseerd als geschreven, zal een belangrijke plaats innemen tijdens de voorstellingen, waarbij een actieve rol is weggelegd voor de musici. Voorstellingen van Ausdauer zijn verder te herkennen aan een sterke fysieke/visuele stijl die ondermeer naar voren zal komen in samenwerking met mimers, dansers en acteurs. Zie verder het profiel op de website.

Uitvalsbasis van Ausdauer is de ROAN, een 40 meter lang en 5 meter breed binnenvaartschip uit 1929 met het centrum van Rotterdam als thuishaven. Voorlopig is het nog vooral de plek waar onze ideeën ontstaan, maar in 2014-2015 zal het ook gaan dienen als drijvend podium voor onze voorstelling over de geschiedenis van dit bijzondere schip en de mensen die er op hebben gevaren.

Voorstellingen (archief)

Een alfabetisch overzicht van de Producties Ausdauer|voorstellingen die onder de naam van dit gezelschap als producent in première zijn gebracht en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners