Aus Greidanus jr.

Uit TheaterEncyclopedie
(Doorverwezen vanaf Aus (jr.) Greidanus)
Ga naar: navigatie, zoeken
51xxx5609.001.jpg

Foto: Henry van Niel. Collectie TIN.
NaamAus Greidanus jr.
Geboren1975
BeroepActeur, Regisseur, Schrijver
IMDb-profiel

Biografie

Aus Greidanus jr. (1975) is een Nederlands acteur, regisseur en schrijver. Hij studeerde aan de Toneelacademie Maastricht (Afstudeerjaar 1998). Na een aantal seizoenen bij o.a. Het Nationale Toneel gespeeld te hebben, was Aus Greidanus jr. verbonden aan het NT Gent. Vanaf seizoen 2010/2011 maakte hij vast deel uit van het ensemble van Toneelgroep De Appel. Aan het einde van seizoen 2013|14 sloot Aus Greidanus jr. zich aan Toneelgroep Amsterdam.

In het seizoen 2010/2011 regisseerde hij When the wind blows en Immanuel Kant. In 2012 debuteerde hij bij De Appel als acteur in Herakles en regisseerde hij Omphale (deel 7 uit Herakles). In het seizoen 2013/2014 speelt hij Casanova in de gelijknamige theatermarathon.

Hij is de zoon van actrice Sacha Bulthuis en acteur en regisseur Aus Greidanus sr..

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de vertaling

Externe Links=

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners