Audrey Bolder

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Victorine Plante

Audrey Bolder is een Nederlandse actrice en cabaretière. Zij studeerde in 1997 af aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht samen met studeerde Victorine Plante, waarmee zij in verschillende schoolprodukties stond, onder regie van o.a. Porgy Franssen en Paul Feld. Zij vormden samen een cabaret-duo en met hun eerste programma Wannabe behaalde dit duo in 1998 de finale van het Leids Cabaret Festival. Het duo Bolder & Plante weet clowneske slapstick te combineren met slim dansant theater. Het is in alle opzichten een echt duo, getuige de scherpe timing en de geroutineerde manier waarop de dames op elkaar inspelen. Victorine en Audrey speelden in het najaar van 2001 in de reprise van het toneelstuk De Heilige Antonio van theatergroep Aluin.

Zie ook de bio van Audrey Bolder ophaal website.

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de uitvoering muziek

Idem de voorstellingen waarvoor hij geregistreerd werd als producent samen met Victorine Plante onder de naam Bolder & Plante.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners