ArtEZ hogeschool voor de kunsten

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamArtEZ hogeschool voor de kunsten

Informatie

ArtEZ hogeschool voor de kunsten is een grote Nederlandse Hogeschool voor de kunsten. De hogeschool is ontstaan in 2002 door verder fusie van de reeds in 1988 door fusie ontstane Hogeschool voor de Kunsten Arnhem met andere kunstacademies, conservatoria en theateropleidingen in de provincies Gelderland en Overijssel. De voorheen zelfstandige instituten in Arnhem, Enschede en Zwolle hebben ieder hun eigen identiteit en specialiteit en hielden ieder hun eigen standplaats. ArtEZ telt ruim 3000 studenten en bachelor- en masteropleidingen in meer dan twintig richtingen zoals beeldende kunst, vormgeving, bouwkunst, schrijven, muziek, dans en theater.

De naam ArtEZ is een gedeeltelijk acroniem waarin de letters A, E en Z elk de beginletter van de vestigingsplaatsen voorstellen en het woord 'art' verwijst naar de kernactiviteit van de hogeschool: het opleiden op elk gebied van de kunsten.

Zie voor meer informatie over het ontstaan, de website van de Hogeschool of wikipedia

Voorstellingen

Overzicht van de voorstellingen die onder de noemer van de Hogeschool in première zijn gegaan.

Zie ook de de voorstellingen die onder de naam Hogeschool voor de Kunsten Arnhem in première zijn gegaan.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners