Arno Schuitemaker

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Portretfoto Arno Schuitemaker credit Renate Beense.jpg

Foto: Renate Beense.
NaamArno Schuitemaker
Geboren1976
BeroepChoreograaf, Danser
 Website

Biografie

Arno Schuitemaker is geboren in 1976. Nadat hij op de Technische Universiteit in Delft was afgestudeerd, besloot hij het roer volledig om te gooien en hedendaagse dans te gaan studeren. Sinds zijn afstuderen in de richting choreografie heeft hij voorstellingen als Proxemics (2007), ZONE (2008), ANOMIA (2008), EXIT (2009), Couple (2010), TIDE (2011) en The Fifteen Project | QUINTET en The Fifteen Project | DUET (2012) gemaakt. Zijn meest recente voorstellingen zijn I is an Other (2014), WHILE WE STRIVE (2015), Together_till the End (2015), I Will Wait for You.

Zijn voorstellingen komen voort uit een sterk fysieke benadering van existentiële onderwerpen, waarbij telkens een unieke relatie ontstaat tussen de performers en het publiek. Zijn werk is en wordt uitgevoerd in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Canada, Italië, Zwitserland, Cyprus, China, Rusland, Polen en Engeland.

Hij ontving de Dioraphte Stimuleringsprijs voor zijn werk: "De jury was zeer onder de indruk van de - figuurlijke en letterlijke - onontkoombaarheid van de werken van deze maker, zijn weloverwogen en heldere keuzes, en zijn gevoel voor dynamiek en spanningsopbouw." Hij werd verkozen tot Aerowaves Priority Company en tot Modul-dance Artist in een project van het European Dancehouse Network (EDN). Arno Schuitemaker wordt sinds 2013 ondersteund door DansBrabant en sinds 2015 is hij artist-in-residence bij ICKamsterdam.

Video

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van hem

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor het decor

Idem voor de kostuums

Idem voor het licht

Idem de voorstellingen waarvoor hij geregistreerd werd als producent


Foto

WhileWeStrive Jochem Jurgens.jpg

WHILE WE STRIVE, choreografie Arno Schuitemaker, foto Jochem Jurgens

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners