Arno Bremers

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Arno Bremers (1962) is een Nederlandse kostuum- en decorontwerper, voor zowel toneel- als musicalproducties.

Biografie

Bremers studeerde in 1985 af aan de Hogeschool voor Beeldende Kunsten in Utrecht, richting Mode- en Theatervormgeving. Na zijn opleiding werd hij onder meer hoofd van het kostuumatelier bij Opera Zuid. Hij verzorgde de kleding voor voorstellingen van Orkater en de Toneelschuur en hij ontwierp het toneelbeeld voor de smartlappenavond van het Amsterdams cabaretfestival. Tevens ontwierp hij kostuums voor toneelproducties van Toneelgroep Amsterdam.

De afgelopen jaren was hij verantwoordelijk voor de kostuums van musicals als Blood Brothers, De koning van Katoren, A Chorus Line (2001), De 3 Biggetjes, Wat Zien Ik?! (2006), Fame, Hairspray (2009) en The Full Monty. Voor verschillende producties ontwierp hij naast de kostuums ook het decor, zoals Nijntje, de musical (2001), en Piaf, de musical (2008).

In 1991 ontving Bremers de Wim Bary Perspectiefprijs voor zijn ontwerp voor De Fantasten voor de Stichting Hoofdstad Operette. Tevens werd hij drie keer genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award: in 2003 voor zijn kostuums voor She Loves Me van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, in 2006 voor zijn decorontwerp voor Pietje Bell, de musical (2005) en in 2009 voor het decor voor Op Hoop van Zegen, de Musical (2008) . In 2004 ontving hij de Belgische Musical Award voor zijn kostuumontwerp voor Merrily We Roll Along.

Arno Bremers werd samen met Marc Warning en Uri Rapaport genomineerd voor de Wijnberg Scenografieprijs 2011 voor de vormgeving van Legende - De Nederlandse Opera

Scenefoto7Hema-foto-Deen van Meer.jpg

Scène uit Hema, de musical (2012), met kostuums naar ontwerp van Arno Bremers. Foto: Deen van Meer.

Theater/Dans

Voor een overzicht van de voorstellingen van decorontwerper Arno Bremers zie Voorstellingen met decor van Arno Bremers

Voor een overzicht van de voorstellingen van kostuumontwerper Arno Bremers zie Kostuums Arno Bremers

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners