Arend Niks

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamArend Niks
Geboren10 augustus 1960
Schiedam
BeroepMusicus, Componist
DisciplineMuziektheater

Biografie

Arend Niks (1960) is een slagwerker en componist, die vanuit een pop-achtergrond met frisse blik jazz en geïmproviseerde muziek gaat spelen. Hij werkt veel samen met gitariste Corrie van Binsbergen, in groepen als Corrie en de (Grote) Brokken, KNVB en CRAM. Daarnaast formeert hij eigen groepen, zoals Niks, Niks Project en New Niks. Hiervoor schrijft hij de meeste composities, waarin hij zijn ideeën over klank, vorm, stijl en dynamiek vormgeeft. Hij werkt graag samen met dansers en theatermakers, bijvoorbeeld in de groep Geen Deel, en in Orkater, waarmee hij voor het reizend theaterfestival De Parade een tweetal producties maakt.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de muziek

Idem voor de uitvoering muziek

Idem voor het geluid

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners