Anton Gerlach

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Anton Gerlach (1882-1952) was een Nederlands acteur. Hij was een zoon van het acteursechtpaar Maria Bakker (uit de toneelfamilie Bakker) en Maarten Stranger en werkte als acteur meestentijds onder de naam Gerlach. Hij debuteerde op zijn achtste jaar en was voor hij aan een definitieve toneelloopbaan dacht enige jaren inspiciënt bij ambulante gezelschappen. Zijn belangrijkste periode was die bij de gezelschappen van Bouber en Nooy, waar ook zijn vrouw Greet Gerlach speelde. Na de tweede wereldoorlog werkte hij met een eigen gezelschap in de provincie. Zijn kinderen Miek en Frans Stranger waren ook korte tijd aan het toneel, en wel onder de namen Miek Gerlach en Anton van Maarten.

Theater

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarvoor hij geregistreerd werd als producent onder de naam Ensemble Anton Gerlach

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners