Antoinette van Dijk

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamAntoinette van Dijk
Geboren28 augustus 1879
Amsterdam
Overleden24 juni 1975
's-Gravenhage
BeroepZanger, Cabaretier
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenOpera

Biografie

Antoinette van Dijk was een leerlinge van de bekende Catharina van Rennes. Zij ging op haar achttiende naar de Muziekschool en studeerde in Parijs bij Emma Nevade. Met haar trok zij naar Londen, waar zij werd geëngageerd door een Engels operagezelschap. Er volgden studie- en werkreizen naar Italië, Frankrijk en Duitsland, tot zij plotseling overging op een lichter genre: het cabaret. Zo werkte zij bij het gezelschap van Jean Louis Pisuisse en stond zij met Charlotte Köhler in een "Kurhaus-programma".

Met eigen repertoire trok zij door het land en vanaf 19 mei 1924 was zij in dienst van de AVRO, waar zij als Tante Net o.m. het "Kinderuurtje" en ziekenprogramma's presenteerde. Antoinette van Dijk schreef enkele kleuterboekjes ("Alice in het wonderland", "De baas is uit", "Barendjes wonderlijke reis", etc.), voor de bejaarden "Vonken in de schemering", een toneelstuk ("De blijde dag") en tal van kinderliedjes ("Dag Sinterklaasje", etc.).

Theater/Dans

Vooralsnog zijn er geen voorstellingen geregistreerd in de Productiedatabase waarin zij is opgetreden.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners