Antje Monteiro

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamAntje Monteiro
Geboren12 april 1969
Utrecht
BeroepPresentator, Zanger, Acteur
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenMusical


Antje Monteiro, pseudoniem van Antje Johanna Maria Isabella Truggelaar (Utrecht, 12 april 1969) is een Nederlands musicalzangeres.

Biografie

Antje Truggelaar zong als klein meisje bij Stuif_es_in, en maakte later deel uit van het ballet van Penny de Jager. Antje begon haar zangcarrière bij de productie Jeans waarmee ze van 1989 tot 1991 in de Nederlandse theaters stond. Daarna was ze zangeres bij verschillende groepen waarmee ze ook buitenlandse tournees maakte naar onder andere Griekenland en Portugal. In Portugal kwam ze muzikant Monteiro tegen. Ze kregen samen een dochter, Romy, maar scheidden na vijf jaar. Antje bleef daarna echter wel de achternaam Monteiro gebruiken.

In die periode was ze af en toe op de televisie te zien in reclamespots, maar vooral ook als assistente in de programma's van goochelaar Hans Kazàn op RTL 4. In 1998 won ze de talentenjacht op televisie in het programma 'Holland Hollywood' (later Big Entertainment Club) en kreeg de titel 'Zangtalent 1998'.

Antje kreeg een platencontract aangeboden. Haar eerste single kreeg de titel 'Laat het niet waar zijn!', maar was geen succes. In 2000 zat Antje in de eerste aflevering van Big Brother VIPS. Daarna speelde ze in de musicals There's No Business Like Show Business, naast onder andere Jon van Eerd, en 'Aïda.' (in de hoofdrol van Amneris) naast onder andere Bastiaan Ragas.

Antje heeft ook het meezingprogramma "Het Gevoel van..." gepresenteerd bij de KRO.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

TV

  • Prijzenslag (RTL 4, begin jaren '90) (assistente)
  • Big Brother Vips (Veronica, 2000) (deelneemster week 1)
  • Het Gevoel Van... (KRO, 2002-2005) (presentatrice)

Reality TV

In 2008 volgt een cameraploeg van RTV Utrecht Antje tijdens de opnamen en de promotietoer van haar CD. Dit programma is in het najaar van 2008 als reality programma 100% Antje uitgezonden op RTV Utrecht.

Singles

Single(s) met hitnoteringen in
de Nederlandse Top 40
Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Jij zal altijd van mij zijn 26-07-2008 - #56 in de Single Top 100
Vrijen met jou 24-01-2009 - #20 Single Top 100
Je kent me 25-04-2009 - #17 Single Top 100
Sterker dan ooit 12-09-2009 - #18 Single Top 100

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners