Anouk van Nes

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamAnouk van Nes
Geboren26 maart 1971
Amsterdam
BeroepDanser, Acteur, Presentator

Anouk van Nes (Amsterdam, 26 maart 1971) is een Nederlands actrice en presentratice.

Biografie

Ze begon haar studie aan de Rotterdamse dansacademie richting docent moderne-jazz dans. Zij behaalde haar diploma aan de Amsterdamse Hoge school voor de kunsten richting Show en musicaldans. Na haar studie studeerde zij in Londen (Laine theatre arts London) en New York (Alwin Aley American Dance Center). Ze volgde acteerlessen bij Lucas Borkel en Job Gosschalk en zanglessen bij Margot Giselle, Frits Hassolt, Ina Draaier en momenteel bij Linda Randts.

In december 2007 zou van Nes in Ik ben er Niet, een dansvoorstelling onder leiding van Hester Schrofer, te zien zijn, waarin zij samen met Ara Halici op zoek gingen naar de balans tussen zang, dans en spel. De voorstellingen werden echter afgelast na enkele repetities. Momenteel (2011) schrijft Anouk een eigen theatermonoloog.

Vanaf september 2009 is Anouk te zien als Tanya in Mamma Mia! Een reizende productie van Joop van den Ende Theaterproducties.

Ze is getrouwd met Pieter Athmer.

Theater/Dans

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: Alle voorstellingen van Anouk van Nes

Televisie

Anouk was ook op tv te zien in diverse programma's als Actrice en presentatrice.

Programma Rol Zender / jaartal
Zeg eens AAA Gastrol Viola van den Oever RTL 4. 2009
Lotte Gastrol Diana du Bois Tien 2006
Spoorloos Verdwenen Gastrol Loes van Dam Avro 2006
De Vakantievrouw. Presentatrice RNN7, 2005-2006
Bobo´s in the Bush Winnaar Yorin RTL NL 2004
Yorin Goes Out Presentatrice Yorin RTL NL 2003
Jong Zuid Vasterol Sam Meyer Johan Neijenhuis, internet. 2003
Boyz Dreams Gastrol Elvira Yorin RTL NL 2002
Goede tijden, slechte tijden Vaste rol Roxy Belinfante RTL 4 2002/2003

Overig

Anouk was te zien in de films Gefokt 11 en SOH10 The Opera. Ze speelde rollen in commercials voor Top Ticketline en Sire. Anouk presenteert regelmatig voor Sheila de Vries. Zij presenteerde meerdere keren de Nationale Carrièrebeurs en de boekpresentatie van Mari van de Ven. Voor haar rol in Cats ontving zij een nominatie voor de Johnny Kraaijkamp musical award in de categorie Beste vrouwelijke Bijrol in een grote musical. In 2010 was zij tevens genomineerd voor een John Kraaijkamp musical award in de cateogrie best vrouwelijke bijrol in een grote musical. Ditmaal voor haar rol van Tanya in Mamma Mia!

In maart 2009 komt het boek Femplex uit. De hoofdpersoon Femmetje van Spui is los gebaseerd op Van Nes. Haar ex Pepijn Bierenbroodspot is auteur van dit boek. Van Nes verteld in weekblad Story niet blij te zijn met dit boek en het erg flauw te vinden dat de hoofdpersoon op haar gebaseerd is. Zij herkend zichzelf niet in de abortus, borderline en zelfmoordneigingen van de hoofdpersoon.

Trivia

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners