Annemieke Hoogendijk

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamAnnemieke Hoogendijk
BeroepActeur

Annemieke Hoogendijk (Koog aan de Zaan, 30 september 1953) is een Nederlands tekstschrijfster, actrice en zangeres, was daarna ontwikkelaar van websites en eigenaresse van een cateringbedrijf. Nu is zij bezig met het opzetten van haar eigen Bed&Breakfast.

Biografie

Hoogendijk kwam na haar studies Frans en Textiele Werkvormen in contact met Peter Jan Rens, en zij werkten vanaf 1978 samen. Hoogendijk was in eerste instantie verantwoordelijk voor de zakelijke leiding en de administratie van Theatergroep Kaktus, maar ging allengs ook meespelen in theaterstukken, en werd zangeres in de Kaktusband.

Als Mevrouw Stemband werd zij bekend in De Grote Meneer Kaktus Show. Bekende uitspraken uit dat programma zijn o. a. "De tweede ronde, de tweede ronde!" en "Spelende vrouw, wat heb je nu geleerd?". Hoogendijk schreef ook liedjes voor het programma, selecteerde kinderen voor in de show, en verzorgde de eindredactie.

Het tientjesproject dat leidde tot de film Maria van Rens werd mede door Hoogendijk georganiseerd, zij speelde ook een rol in die film. Later zou ze ook spelen in filmpjes in de televisieprogramma's Doet-ie 't of doet-ie 't niet en Geef Nooit Op.

In 2002-2003 bouwde Hoogendijk de website van Kaktus en was daarvan ook webmaster. Ze heeft 3 jaar een bedrijf gehad als thuiskok: Eet U mee, en runt nu samen met haar man een Bed&Breakfast.

Theater/Dans

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: Alle voorstellingen van Annemieke Hoogendijk

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners