Annemarie Henselmans

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamAnnemarie Henselmans
Volledige naamHenselmans, Joanna Maria Catharina
Geboren21 mei 1956
Helmond
BeroepActeur, Cabaretier
TrefwoordenCabaret

Biografie

Annemarie Henselmans (1956) is een Nederlandse actrice en cabaretière. Zij volgde een gezinsverzorgstersopleiding (MSPO) en deed een jaar praktijkervaring op in Haarlem. Zij stond twee jaar in een creativiteitszaak in Den Bosch en beheerde 3 jaar een bistro. In haar vrije tijd al zeer actief als zangeres/cabaretière, liet zij zich inschrijven voor de televisie-talentenjacht "VARA's Voorstelling". In november 1980 werd haar na de finale de publieks-prijs toegekend en volgden radio- en televisie-aanbiedingen. In 1981 werd zij onderscheiden met de Pall Mall Export-prijs en ging zij als prof van start bij het Cabaret van Guus Vleugel.

Samen met de cabaretière Hanny Kroeze en de musici, vormt zij de cabaretgroep Middelbare Meiden.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners