Annemarie Cabri

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamAnnemarie Cabri
BeroepDanser


Biografie

De Canadese Annemarie Cabri was als danser verbonden aan Het Nationale Ballet in de jaren 1981 tot en met 1988. In die periode maakt zij ook een choreografie voor een van de workshop programma's van HNB. Vervolgens keert zij terug naar Canada en danst zij in de Judith Marcuse Dance Co. te Vancouver en studeerde verder balletpedagogie

Na de geboorte van haar twee dochters, vervolgt zij in 1994 haar loopbaan in de wereld van de dans in Seattle en richt haar eigen beweginsinstituut op: Cabri Creative Dance in Victoria, Canada. Hierin onderzoekt en onderwijst op diverse manieren de verbinding tussen hersenactiviteit en beweging.

Annemarie Cabri, kreeg haar balletopleiding aan de School of Dance te Ottawa en rondde deze af aan Canada's Natonal Ballet School.

Theater/Dans

Voor een overzicht zie Alle voorstellingen van Annemarie Cabri

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners