Anneleen Bijnen

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamAnneleen Bijnen
BeroepOperazangeres, Mezzosopraan

Annaleen Bijnen is een Nederlands operazangeres (mezzosopraan).

Biografie

Mezzo Annaleen Bijnen studeerde aan het Rotterdams Conservatorium waar zij haar diploma Uitvoerend Musicus behaalde. De Nederlandse mezzosopraan heeft een omvangrijk liedrepertoire opgebouwd. Verder zong ze in de passies van Bach, Händels Messiah, missen van Mozart en de requiems van Verdi, Dvořàk en Duruflé, de Achtste symfonie van Mahler en John Adams’ Grand Pianola Music. Zij vertolkte de titelrol in Donizetti’s La favorita en zong Cherubino Le nozze di Figaro in Nederland, België en Frankrijk. Ze was te gast bij het Staatstheater Stuttgart als Nutrice in L’incoronazione di Poppea. Anneleen Bijnen is vast verbonden aan het Koor van De Nationale Opera (DNO).

DNO-producties waarin zij solorollen heeft gezongen zijn o.a. Rigoletto, Lohengrin, Madama Butterfly, Macbeth, Tannhäuser, Madrigalen, Die Frau ohne Schatten, De nachtegaal en andere fabels en Lohengrin.

Theater/Dans

Voor een overzicht van de première voorstellingen van Anneleen Bijnen in Nederland, zie Première voorstellingen Anneleen Bijnen

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners