Annechien Koerselman

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamAnnechien Koerselman
Geboren26 maart 1976
Eindhoven
BeroepRegisseur, Schrijver
DisciplineToneel

Biografie

Annechien Koerselman (1976) is een Nederlandse theaterregisseur en toneelschrijver. Zij studeerde als regisseur af aan de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien is zij werkzaam als regisseur in toneel, muziektheater en opera. Daarnaast schrijft ze toneelteksten, maakt ze toneelbewerkingen van romans en vertaalt ze toneelstukken. Verder is Annechien met enige regelmaat als dramaturg betrokken bij verscheidene theater- en dansproducties, schrijft ze subsidieaanvragen voor diverse organisaties en is ze als freelance speldocent werkzaam.

Zie verder wikipedia en de introductie op haar website

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen in een regie van haar

Idem de voorstellingen waarbij zij de dramaturgie deed

Idem de voorstellingen waarbij zij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de bewerkingen van bestaande teksten en stukken

Idem voor de vertaling

Idem voor de muziek

Idem voor het geluid

Idem de voorstellingen waarvoor zij geregistreerd werd als producent samen met Jan Verhoeven en Ton van Vliet onder de naam Verhoeven & Van Vliet Koerselman.

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners