Anne Affourtit

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Anne Affourtit is een Nederlandse danseres die sinds 1975 als onafhankelijk danseres die zich in een uitzonderlijke dansersloopbaan van bijna 30 jaren aan diverse dans- en theaterproducties verbond. Zij was o.a medeoprichtster van het toneelgezelschap Sweat Produkties in 1983, samen met acteur Coen van Vrijberghe de Coningh, musicus Jaap Vrenegoor en regisseur Margrith Vrenegoor.

Zij deed haar opleiding aan de Scapino Dansacademie, was verbonden aan het Scapino Ballet (periode 1977/79) en het Werkcentrum Dans. Voor de moderne en postmoderne techniek volgde zij diverse trainingen in New York.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van haar

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Trivia

In 1986 ontving zij de Zilveren Theaterdansprijs

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners