Anita Menist

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamAnita Menist
Geboren16 december 1926
Amsterdam
Overleden14 mei 2017
Amsterdam
BeroepActeur
DisciplineToneel

Biografie

Anita Menist (1926-2017) was een Nederlandse actrice. Zij doorliep de HBS en de Amsterdamse toneelschool. Zij deed er in 1948 eindexamen en kwam bij het Nederlands Volkstoneel onder Ben Groeneveld en Ferd Sterneberg. Later werd het de Toneelvereniging en het Nieuw Nederlands Toneelgezelschap.

Zij trouwde in 1947 met acteur Wim Kouwenhoven en stond door de geboorte van twee dochters jarenlang minder frequent op de planken. Vanaf eind jaren zestig speelt zij echter weer bij repertoiregezelschappen als de Nederlandse Comedie in de Stadsschouwburg, Amsterdam en vanaf 1972 bij Toneelgroep Theater te Arnhem, was zij één van de steunpilaren van tdit gezelschap werd. Op televisie was zij vooral in de zestiger jaren vaak te zien en ook werkte zij regelmatig mee aan hoorspelen.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners