Angels in America - Toneelgroep Oostpool - 2011-05-24

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

TITEL: Angels in America
GEZELSCHAP: Toneelgroep Oostpool
THEATER: Huis Oostpool
PLAATS: Arnhem

Foto Sanne Peper

Informatie

Angels in America van Tony Kushner vertaald door Carel Alphenaar

Toneelgroep Oostpool

Seizoen: 2010/2011

Tekst: Tony Kushner

Vertaling: Carel Alphenaar

Voorbereiding en concept: Marcus Azzini

Eindregie: Domien van der Meiren

Uitvoerenden: Roy Baltus, Tirza de Boer, Michael Bloos, Eva van Gessel, Gonca Karasu, Elise van 't Laar, Lowie van Oers, Floor Rolf, Leander de Rooij

Over de voorstelling

Alweer voor de derde keer maakt Toneelgroep Oostpool een voorstelling met alle derdejaarsstudenten van de ArtEZ Toneelschool in Arnhem. Omdat Toneelgroep Oostpool talentontwikkeling tot haar taak rekent, omdat het gezelschap het belangrijk vindt om een nieuwe generatie acteurs te leren kennen, omdat het spannend is voor Arnhem en gewoon omdat we het leuk vinden.

In de afgelopen jaren creëerde Marcus Azzini Midzomernachtsdroom van Shakespeare met de school en Erik Whien De verschrikkelijke moeder van Alex van Warmerdam. Dit seizoen gaan we aan het werk met scenes uit de moderne klassieker Angels in America van Tony Kushner uit 1990. Een monumentale cyclus over liefde, politiek en aids in het Amerika van Ronald Reagan, waarvoor Kushner de Pulitzerprijs won.

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners