Andy Rietschel

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamAndy Rietschel
BeroepDanser

Biografie

Andy Rietschel was als danser verbonden aan Het Nationale Ballet gedurende het seizoen 2006/2007. Daarvoor was hij solist bij de Birmingham Royal Ballet van 2002 tot en met 2005 en het ballet van de Kungliga Operan te Zweden. Bij dit gezelschap begin hij zijn loopbaan als danser in 1995 en bleef daar tot en met 2011, als gast in de periodes dat hij ook verbonden was aan de nadere gezelschappen. Vanaf 2000 begin hij zich tevens te richten op management en zakelijke investeringen wat leidde tot de oprichting van Lasar Invest maatschappij en in 2012 werd hij CEO bij Easycharge AB in Zweden.

Andy Rietschel deed zijn balletopleiding aan de school van het Koninklijke Ballet te Zweden en rondde deze af aan de School of American Ballet in New York.

Theater/Dans

Voor een overzicht zie Alle voorstellingen van Andy Rietschel

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners