André van Duin: Repertoire - Televisie - Na 2000

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Logo eenlevenlangtheater2.jpg

André van Duin, 1975.



Een Leven Lang Theater André van Duin:


André van Duin - Televisie: Na 2000

André van Duin in publiciteitsfoto Bingogo Publiciteitsfoto Studio Spaan. André van Duin als Wout van Beenen en Louis van Gaal.

  • 2001-2002: Ron & André's Bingopaleis. Omroep: RTL4; Regie: Guus Verstraete Jr. Voor de sponsorloterij maken André van Duin en Ron Brandsteder 29 afleveringen van Ron & André's Bingopaleis. Met behulp van een ballenmachine selecteert presentatrice Elle van Rijn vier kandidaten uit het publiek. Twee voegen zich bij André en de andere twee bij Ron. De twee teams strijden, in twee rondes, op een plaats in de finale.
  • Vanaf 18 april 2002: Willeke en André's Sterrenbingo. Omroep: TROS; Regie: Keesjan Den Daas. Het programma is een mix van Nederlandstalige muziek, gepresenteerd door Willeke Alberti, en de trekking van de bingogetallen door André. De serie wordt gevolgd door dertien afleveringen Bingogo, gepresenteerd door André. Er worden zes wekelijkse uitzendingen gemaakt.
  • 2002: André op z'n best. Omroep: RTL4. Uitzending van RTL met hoogtepunten uit André van Duin's theater- en televisiecarrière.
  • Vanaf 11 oktober 2002: Studio Spaan. Omroep: VARA; Regie: Guus Verstraete Jr. Acht weken lang is André van Duin in het door Henk Spaan gepresenteerde satirische voetbalprogramma Studio Spaan te zien. In de rubriek 'Van Gaal en Van Beenen" krijgt Wout van Beenen (André van Duin) voetballes van Louis van Gaal. Ook de cabaretiers Diederik van Vleuten en Erik Muiswinkel werken aan het programma mee. In 2003 werkt Van Duin opnieuw mee aan een nieuwe reeks van het programma. Hij is dan wekelijks te horen als sportverslaggever Bertus van Buuten in de rubriek 'De drie minuten van Bertus van Buuten'. Ook de cabaretiers Van Vleuten en Muiswinkel werken weer aan het programma mee.
  • Vanaf 5 januari 2006: Typisch Van Duin. Omroep: TALPA. In deze 26-delige serie vertellen allerlei bekende Nederlanders waarom een bepaalde sketch of scène, uit een programma van Van Duin, hen is bijgebleven. Aan de hand van die uitspraken, wordt het beste materiaal uit Van Duin's complete oeuvre getoond. De typetjes meneer Wijdbeens en Gerard van Bezij gaan ook bij de bekende Nederlanders op bezoek.
  • Vanaf 5 januari 2007: De André van Duin Show. Omroep: TALPA. Met: Joke Bruijs en Ron Brandsteder. Wanneer John de Mol in 2006 zijn nieuwe zender TALPA begint, is André van Duin één van de sterren die zich aan de zender verbindt. De Mol en Van Duin kennen elkaar al sinds de Dik Voor Mekaar Show op Radio Noordzee. De Mol werkte toen als hulpje bij het programma. Van Duin maakt met De André van Duin Show zes wekelijkse shows voor TALPA met hoogtepunten uit de theatervoorstellingen André van Duin Jubileumshow en de Nieuwe André van Duin Theatershow.
  • 26 december 2008: André van Duin's Nieuwe Revue. Omroep: TROS. Regie: Guus Verstraete Jr. Registratie van de theatershow André van Duin's nieuwe revue
 2007 met sketches, conferences en liedjes, waarmee komiek André van Duin in 2007 en 2008 in de theaters staat. Hij wordt hierin bijgestaan door Ron Brandsteder en Ferry de Groot. Met muzikale begeleiding door het orkest o.l.v. Kino Haitsma en het revueballet van Lucia Marthas. Aangevuld met enkele nieuwe sketches wordt André van Duin's Nieuwe Revue met kerst 2009 opnieuw, nu in twee afleveringen, uitgezonden.
  • Vanaf 27 februari 2009: De Dik Voormekaar Show. Omroep: TROS; Regie: Keesjan den Daas. Televisieversie van het humoristische radioprogramma De Dik Voormekaar show, waarin André van Duin en Ferry de Groot als Dik Voormekaar en Meneer de Groot hun chaotische radioshow presenteren. Daarbij komen elke aflevering vaste personages al Ome Joop en Bep en Toos langs, die eveneens worden gespeeld door Van Duin en De Groot. Hun improvisaties worden afgewisseld met sketches met bekende Nederlanders, diverse andere personages van Van Duin, zoals Twan de Stuntman, en imitaties van bekende Nederlanders door Van Duin. In plaats van dat er poppen te zien zijn (zoals in de televisieuitzending van eind jaren zeventig) zitten van Duin en De Groot zelf achter de microfoons en draaitafels.
  • Vanaf 28 augustus 2009: Van Duin op z'n best. Omroep: TROS. Hoogtepunten uit het oeuvre van komiek André van Duin. De reeks bestaat uit acht wekelijkse uitzendingen. Collega-artiesten en tv-makers vertellen waarom zij een bepaalde (getoonde) sketch, typetje, scène of liedje van André van Duin bijzonder vinden. Het programma wordt ingeleid door Van Duins typetje meneer Wijdbeens. In 2010 (12 afleveringen) en 2011 (8 afleveringen) wordt het programma geprolongeerd.
  • 5 april 2010: André Pur Sang. Omroep: TROS; Regie: Keesjan Den Daas. Muziekspecial rond komiek en zanger André van Duin, waarin hij komische en gevoelige liedjes van zijn nieuwe dubbelcd Dubbel ten gehore brengt. De special bestaat uit videoclips, waarin Van Duin zelf in meerdere gedaantes acteert, en live-optredens.
  • Vanaf 29 oktober 2011 tot januari 2013: Wie van de drie. Omroep: MAX; Presentatie: Ron Brandsteder; Panel: Martine Bijl, Andre van Duin, Arjan Ederveen en Ernst Daniël Smid.Brandsteder staat de panelleden bij in hun zoektocht naar de waarheid: Wie van de Drie kandidaten is werkelijk wie hij of zij beweert te zijn? Met verschillende tussenpozen is het spelletjesprogramma al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw op de Nederlandse televisie te zien. Omroep Max zond het programma uit sinds 17 december 2010. In dat seizoen was André van Duin nog geen vast panellid, maar verscheen hij wel zo nu en dan als gast in het programma.
  • Vanaf 5 januari 2013: Een nieuwe serie Animal Crackers. Omroep: TROS. Serie programmma’s van André van Duin met beelden van verschillende dieren, meestal in een dierentuin, die voorzien zijn van komische stemmetjes en geluiden. Reporter Jan Wijdbeens, het alter ego van Van Duin, gaat op zoek naar de liefde tussen mens en dier. Wijdbeens bezoekt verschillende dierentuinen en gaat in de rubriek 'Wijdbeens Report' langs bij mensen die een bijzondere relatie met hun dier hebben.

Bronnen