André Verdoner

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamAndré Verdoner
Volledige naamAndré Sjoerds
BeroepDanser, Balletmeester
DisciplineDans
TrefwoordenBallet

Biografie

André Verdoner is een Nederlandse danser en balletmeester. Als danser was hij onder meer verbonden aan het Nederland Dans Theater gedurende het seizoen 1964/65 en aansluitend aan het Scapino Ballet, in de periode 1965/1971. Vervolgens werkte hij in een aantal musicals en werd in 1973 aangesteld als balletmeester bij het Het Folkloristisch Danstheater dat in 1996 de naam wijzigde in Het Folkloristisch Danstheater. Hij nam daar als balletmeester afscheid in het jaar 2009.

André Verdoner deed zijn opleiding aan het Amsterdams Ballet Lyceum, de school o.l.v. zijn oom Johan Verdoner, de voormalige artistiek directeur van het Ballet van de Nederlandse Opera.

Trivia

André Verdoner was getrouwd met danseres, zangeres en actrice Will Heins en later met Agnes Radványi, danseres bij het Het Folkloristisch Danstheater

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van hem

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd voor het licht

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners