Conservatorium Amsterdam

Uit TheaterEncyclopedie
(Doorverwezen vanaf Amsterdams Conservatorium)
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamConservatorium Amsterdam
Vroegere naamAmsterdamsch Conservatorium
Latere naamSweelinck Conservatorium, Conservatorium van Amsterdam
Opgericht1884
DisciplineMuziektheater

Informatie

Het Conservatorium Amsterdam of wel het Amsterdamsch Conservatorium was een hogere beroepsopleiding voor muziek, opgericht door o.a. de componist Julius Röntgen in 1884.

Door een grote reorganisatie in het kunstvakonderwijs ontstond in 1976 door een fusie met het conservatorium van de Vereniging Muzieklyceum en het Haarlems Muzieklyceum, het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, dat vervolgens in 1994 ook fuseerde met het Hilversums Conservatorium en toen haar naam wijzigde in Conservatorium van Amsterdam.

De instelling is thans tevens onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en voert sinds 1994 de naam, Conservatorium van Amsterdam, na een fusie met het Hilversums Conservatorium. Voordien voerde de instelling de naam Sweelinck Conservatorium, ontstaan uit een eerdere fusie van drie instellingen voor muziekonderwijs in 1976.

Voorstellingen

Een overzicht van de voorstellingen die onder de naam van deze kunstvakopleiding zijn geregistreerd als Conservatorium van Amsterdam.

Idem de voorstellingen onder de naam Sweelinck Conservatorium

Zie ook het overzicht van de voorstellingen waarin een ensemble van het Sweelinck Conservatorium voor de uitvoering van de muziek werd geregistreerd.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners