Amalia Hernandez

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamAmalia Hernandez

Een Mexicaanse danser, choreograaf en oprichtster van het Ballet Folklorico de Mexico Amalia Herandez. in de jaren 50 van de twintigste eeuw met het oorspronkelijk doel om moderne dansen te scheppen, die wortelden in de grote verscheidenheid van de folkloristische dansen van Midden-Amerika.

Het gezelschap bestaat thans uit meerdere groepen, waarvan er een wekelijks een aantal malen spectaculaire optredens voor toeristen verzorgen in het grote theater van Mexico-Stad: Palacio de Belles Artes, terwijl de andere op tournee zijn door het land en de wereld.

Zie verder wikipedia in het Engels.

Het gezelschap is nooit in Nederland opgetreden, maar een choreografie van haar is te zien geweest in een voorstelling van een andere folkloristisch gezelschap uit Mexico: Ballet Folclórico Nacional de Mexico

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners